Jezus zei: ‘Ik ben de weg, de waarheid en het leven.’ Deze zin raakte mij als kind al en ik voelde dat hij een ‘wegwijzer’ was die ik kon vertrouwen en waar ik heel blij van werd. Wel stonden zijn woorden vrijwel haaks op wat mij werd aangeleerd en ik dacht: er kunnen toch geen twee werelden zijn?

Lees meer

Een Cursus in Wonderen leert ons dat de werkelijkheid niet is wat wij waarnemen, noch wat we met ons rationele denken beweren dat ze is. Het boek nodigt ons uit ons denken radicaal om te keren door liefde toe te laten en te gaan luisteren naar de Stem die ons Thuis brengt.

Lees meer

Aan de slag met de Cursus 
Wil jij de roep van je ziel volgen en wil jij dit samen doen in Zoom meetings? 
Dat kan! 
Als we ons in dit ene doel verenigen, zal dit de kracht zeker vergroten en de weg naar het Zelf bekorten en vereenvoudigen.

Lees meer

De weg naar Huis

Er zijn vele wegen die naar huis leiden. Er is maar één thuis dus welke weg je gaat maakt in wezen niet uit. Het gaat erom dát je kiest om naar huis te gaan.
Jezus zei: ‘Ik ben de weg, de waarheid en het leven.’ Deze zin raakte mij als kind al en ik voelde dat hij een ‘wegwijzer’ was die ik kon vertrouwen en waar ik heel blij van werd. Wel stonden zijn woorden vrijwel haaks op wat mij werd aangeleerd en ik dacht: er kunnen toch geen twee werelden zijn? Of als dat wel zo is, hoe kan ik die twee dan ooit in mijzelf verenigen? 
Ik worstelde met een innerlijke gespletenheid waar ik me geen raad mee wist.

Tot mijn grote verrukking ontdekte ik, ik was toen 31, het boek ’Een Cursus in Wonderen’ waarin de stem van Jezus werd gechanneld en uitgeschreven, en al lezende voelde ik me in rechtstreeks contact staan met Jezus, bijna als een soort ‘liefdesrelatie’, of als: ‘de hemel aan de lijn hebben’. Dit gaf grote vreugde en troost.
Ik wíst gewoon dat de woorden waar waren. Er was geen enkele twijfel meer. Iedere zin, iedere komma voelde raak, volledig, heel. 
Ik kon er niet meer omheen, ik diende me deze visie geheel eigen te maken en ernaar te gaan leven.

Vanaf toen begon mijn spirituele weg pas echt. Ik had gevonden, maar wat kon ik ermee in de wereld waarin ik meende te leven? Hoe leef je verder als je meent dat door dit boek je leven ophoudt? En met wie kon ik het delen?
Het duurde nog jaren voordat ik alle nonsens waar ik mezelf mee belast had, echt had aangekeken en het voelde als een proces van ont-leren met vallen en opstaan, met veel schijnbare hobbels en met momenten van totale moedeloosheid en ook eenzaamheid. Maar een weg terug naar de wereld waar ik me toch al niet thuis voelde, was er ook niet. Dus ik ging verder en er kwam steeds meer licht in mij. En nog steeds.
Wat een geschenk is dit boek!

Wat Een Cursus in Wonderen beoogt

Omkering van denken

Ontwaken

Aan de slag met de Cursus

Aan de slag

Een Cursus in Wonderen reikt je met oneindig geduld en diepgaand inzicht de verlossing aan, stap voor stap, middels de transformerende en genezende kracht van ware woorden.
Wil jij samen door de Werkboeklessen en het Tekstboek en live toelichting ontvangen, en de mogelijkheid hebben al jouw vragen te stellen en samen antwoorden te gaan vinden die jouw mind kunnen helen en jou de Hemel kunnen doen ervaren? Dit kan!

Je hoeft het niet alleen te doen. En wat jij doet, doe je voor de hele mensheid. Want er is alleen maar eenheid.
Als we ons in dit ene doel verenigen, zal dit de kracht zeker vergroten en de weg naar huis bekorten en vereenvoudigen. Want zoals Jezus zei:

‘Ik verzeker het jullie nogmaals: als twee van jullie hier op aarde eensgezind om iets vragen, wat het ook is, dan zal mijn Vader in de hemel het voor hen laten gebeuren.  Want waar twee of drie mensen in mijn naam samen zijn, ben ik in hun midden.’ (Mattheus 18; 19-20)

Er zijn 2 mogelijkheden:

 • De Proeverij
  Zoom meetings Zien doet Wonderen
  1 x per week gedurende 2 maanden.
 • De Vuurdoop
  Zoom meetings Zien doet Wonderen
  2 x per week gedurende 2 maanden.

  Klik hieronder voor meer info, data en prijzen.

  Info De Proeverij of De Vuurdoop

  Data en prijzen

  Aanmelden

  • € 0,00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Innerlijke Leiding en vergeving

  Innerlijke Leiding

  Een Cursus in Wonderen leert ons te gaan vertrouwen op de innerlijke Leraar die altijd aanwezig is voor ieder van ons en die vol liefde en geduld is.
  Door naar deze Stem of Kracht te gaan luisteren, transformeren we de wereld van tijd en ruimte en komen we weer Thuis. 
  We kunnen alles aan deze Stem overlaten.
  Erkennen dat wijzelf niet weten, en ons daarom dienen over te geven aan dat wat ons verstand te boven gaat, brengt verlossing. 
  Ons niet langer inlaten met de misleidingen van het ego en zijn talloze illusies, is een keus die wij kunnen maken. Ieder moment. Ja, er is hulp. De hand van liefde wordt ons aangereikt. Altijd en overal. Want ze is nu in jou.

  Vergeving

  Vergeving is een krachtig middel om los te komen van oordelen over onszelf, anderen en de wereld. Oordelen is denken dat je weet. Dit is een misvatting want we kunnen niet weten. Althans, niet zolang we denken 'los' van innerlijke Leiding want dat is geen denken, maar bedenken of verzinnen. 
  Vergeving brengt ons weer in verbinding met waarheid. Daarom maakt vergeving vrij. 
  Door ons te verzoenen met anderen, met het verleden, en met alles wat we waarnemen en ervaren als afgescheiden van onszelf, helen we onszelf en vinden vrede. We kunnen dan in alle oprechtheid zeggen: leven is een wonder en verwondering is onze blik.

  Luister hier naar contemplatie over vergeving

  Wonderinspiratie

  Naast de podcast Zien doet Wonderen waarin ik lessen of stukje tekst uit het Tekstboek voorlees, en daarop een toelichting geef, kun je ook de audio 'nergenseendingvanmaken' beluisteren.
  Ook kun je klikken voor een geleide meditatie.

  Wil je meer 'voeding' over het 'grote blauwe boek' en info over bijeenkomsten en andere leraren?
  Klik hieronder voor Miracles in Contact (MIC), platform voor Een Cursus in Wonderen.